TBD

2012. március 15., csütörtök

Sötét vágyak vadásza (Dark-Hunter)

Mi vagyunk a Sötétség. Mi vagyunk az árnyék.

Mi vagyunk az éjszaka urai.

Egeyedül mi állunk az emberiség és azok között, akik elakarják pusztítani az emberiséget. Mi vagyunk az Védelmezők.

A Lélektelen Örzők.

A lelkünket eltávolították, így a Daimonok nem tudják, amikor jövünk. Mire észreveszik, már túl késő.

A Daimonok és Apolliták tudnak rólunk. Félnek tőlünk. Mi vagyunk a halál mindenkinek, aki az emberekre vadászik.

Sem Emberek, Sem Apolliták sem vagyunk. A létezésünk felülmúlja az Élőt, a Holtat.

Mi vagyunk a Sötét Vadászok.

 Örökké létezünk.

Igen, igen, elég a szépből és jóból bébi, mert azok nem mi vagyunk. Azt akarod tudni, mi az ,hogy Sötét-Vadász? Azok vagyunk, amit a bevezető mond. Őrültek, Rosszak, és Halhatatlanok. Ősi harcosok vagyunk akik durván harcolnak és keményen játszanak. 

Mi vagyunk az ijesztő dolgok, amik az éjszakában rejtőznek. És imádjuk minden percét. Szóval, amikor azt hiszed, hogy figyelnek. Talán igazad van. A kérdés csak az... az a valami gonosz, vagy egy közülünk?

==========================================

A Sötét-Vadászok világában semmi sem az aminek látszik. Életét és Halál teljesen új értelmet nyer, ahogy ez a halhatatlanokból álló szervezet harcol, hogy megvédje az emberiséget azoktól a teremtményektől és démonoktól, akik vadásznak ránk. Sötét. Halálos és az egész csupa móka és kacagás.



Minden könyvben vannak olyan kérdések, amikre később kap az olvasó választ. Az egyetlen dolog, amit kérek az olvasóktól, hogy tartsák észben, hogy minden történetnek legalább két oldala van. Annak a nézőpontja, aki a szemtanúja volt az eseményeknek avagy tapasztalta (mindegyik könyv szereplőjének szemszöge és emléke, akár ugyanaz lehet, akár nem, ahogy más szereplők emlékeiben/szemében él) és az igazság.  Az eseményeket mindig beárnyékolják az észlelések, következtetések és érzelmek. Ha kettő vagy több ember éli át ugyanazt az eseményt, akkor két különböző mesét mondanak el róla. Néha JELENTŐSEN eltérőt. Ez alól a sorozat sem kivétel. Mindegyik karakternek saját, egyedi nézetei lesznek az eseményekkel kapcsolatban.

Néha ellentmondanak egymásnak. Mint, ahogy én és a testvérem meséljük el ugyanazt a történetet, amikor 4. osztályba jártam. Az ő legjobb barátja és én vámpírosat játszottunk. Amikor Virginia megakart harapni, azt mondta "Ki akarom szívni a véred." Persze viccesen felsikítottam, "Nem, nem teheted!" Amire úgy válaszolt, "Miért? Vérszegény vagy?" A válaszom az volt, hogy "Nem, Katolikus vagyok!" Na most, a nővérem (aki 13 évvel idősebb, mint én) nem akarja elhinni, hogy tudtam, hogy az egy vicc volt. Azt mondja, túl fiatal voltam ahhoz, hogy értsem mit jelent az, ha valaki vérszegény, és nyilván összekevertem a szót az ateistával (angolul a vérszegény: anemic). Persze, mivel én voltam az aki válaszolt, naná, hogy tudtam mit jelent a vérszegény szó (Először 5 éves koromban diagnosztizálták nálam a vérszegénységet, és egész életemben kezeltek). A nővérem mai napig azt mondja, hogy nem tudtam - nem tudod meggyőzni az ellenkezőjéről. 

Mindenki élt már át valamilyen eseményt másokkal, szóval tudom, hogy tudjátok, hogy mire utalok. Aztán persze vannak olyanok, akik hazugságokat kreálnak, hogy ezzel fedezzék magukat, vagy másokat (vagy olyan okok miatt hazudnak, amit csak ők érthetnek) és tudom, hogy ti is ismeritek őket. Apollo az, aki gyakran fabrikál ilyen dolgokat a sorozatban.

Bár ez zavaró lehet az olvasóim számára és úgy tűnhet, mintha elfelejtettem volna, mit írtam eredetileg, remélem, hogy Azt remélem mindannyiótok kétség nélkül előnyben részesít amíg a valódi igazságot meg nem látjátok.

Hasonlóképpen, különböző aspektusait fogjátok látni a szereplőket mások szemszögéből. Sokan megjegyeztétek, hogy Nicolette teljesen más volt az Unleash the Night (könyv #9) című könyvben, mint a többiben. Ennek az oka, hogy Wren helyzetéből látjátok őt, és Wren egyáltalán nem úgy néz ki mint ő. Hasonlóan rendkívül bizalmatlan vele, és hideg, elzárkozó, bármikor, amikore Wren körülötte van. Valahogy, ahogyan sosem visekledik, amikor a gyermekei vagy Vane közelében van. De ismét, mindannyian így működünk. Vannak olyanok, akikkel jól kijövünk és annak akikkel kevésbé. A barátainknak teljesen más a nézőpontja rólunk, mint az ellenségeinknek. Számomra, ezek azok a dolgok, amik valóságossá teszik a sorozataimat és a karaktereimet. Csupán kis darabjai az világuknak és az életüknek.

==========================================

Daimon szabályok: 

Igazából egy szabály van: Ne halj meg.

Akárhogy is, összeszedtünk néhány emlékeztetőt számotokra: 

  • Ne ess mellkassal hegyes tárgyakra !
  • Ne igyál a halott véréből!
  • Napellenző nem működik, sem a napernyő, vagy hasonlók. Ha megérint a napfény, akkor életbe lép az  egyetlen igazi szabály - Ne halj meg!
  • Az összes ember gonosz!
  • A Sötét-Vadászok kártevők és kiirtásra szorulnak!
  • A szolgák extra finom kaják.
  • Ne vedd el egy Arkádiai vagy Katagari életét, kivéve, ha fel akarnak áldozni. Hajlamosak arra, hogy nagy családod nemzenek, ami levadász és megöl. Ezzel egy időben vedd figyelembe, hogy ők tudnak utazni és ölni nappal. Mi nem. 
  • Sőt, kerülj mindent, ami tud napfényben járni. Van egy olyan rossz szokásuk, hogy betörnek a bölcsőnkbe és kirángatnak a fényre. Szóval ne játssz az ételeddel. Öld meg őket, edd meg és lépj tovább!
  • A Sötét-Vadászok nem tudnak bemenni a temetőbe vagy bármilyen kísértet járta helyre. Ha akarsz látni egy jó kis show-t, csald be őket és dőlj hátra.
  • A Sötét-Vadászok vére mérgező számunkra.
  • Ne próbálj megölni egy Sötét-Vadászt a lelkéért. Nincs nekik. Ezzel csupán az idődet vesztegetnéd, és felbosszantanád a Vadászt.
  • Csak napfénnyel vagy lefejezéssel tudsz megölni egy Sötét-Vadászt. Minden más, csak felidegesíti őket.
  • Ha látsz valakit, akin egy íjj és egy nyíl tetkó van, menj tovább. NE PROVOKÁLD! Ne, kivéve ha egy igazi Spathi vagy, abban az esetben jó étvágyat.
  • Lógj a Gothokkal, elszoktunk vegyülni és szerintünk pöpec az agyarunk. Arról ne is beszéljünk, hogy a Goth csajok örömmel kéri, hogy harapd meg őket. Goth Klubbok = bevásárló központ/gyorskajálda.
  • Kerüld a poliésztert és a kockásat. Nincs különösebb oka, csak, hogy hülyén néz ki. Senkit sem szabad hagyni abban meghalni, és mivel mi már halottak vagyunk...
  • Kerüld a Sötét-Vadászt, akit Acheronnak hívnak! Nincs senki, aki megszökne előle vagy legyőzhetné. Szét fogja rúgni a segged és halálra röhögi magát, miközben felmossa veled a padlót.
  • Kerüld a motoros bárokat! 1, Általában van ott pár Sötét-Vadász. 2, Nem illünk oda.
  • Amint Daimonná változol, ne oszd meg ezt a tudást nem-Daimonokkal! Ha bárki kérdezni, még mindig Apollita vagy! Ki fog rájönni? Akinek sikerül, megölöd.
  • Soha ne vedd el egy Apollita lelkét! Rossz dolog és le fogunk vadászni érte.
  • Ha egy portál kinyílik, lépj bele!
  • Amikor leszólít egy Apollita, emlékezz a mondatra "A Líra fénye vagyok és a kegyelmében járok. "
  • Amikor egy Daimon megkörnyékez, emlékezz a mondatra "Nem félek semmilyen gonosztól, Én vagyok a legrosszabb teremtmény, ami a sötétben jár". 
  • Nincsenek feljegyzéseink az összes Apollita csoportról és közösségekről, de a legnagyobbak a:
        -Karonek: Ők általában Észak-Amerikában találhatók. Legtöbb az államokban és Canadában. Legtöbbünktől eltérően, ők a hidegebb éghajlatot kedvelik.
        -Athenianok: Legtöbbjük a a natív hazánkban, Görök ország körül található. Mindenfajta nap szimbólummal jelölik magukat.
        -Delphinianok: Ők az Orákulumjaink. Szerte szét találhatók a világban, úgy tartják, hogy képesek akaratuk szerint megnyitni egy portált. Megismerheted őket a delfin tetoválásukról vagy ékszereikről ,amiket hordanak.
        -Polluxians (Pollux Kultusz): Ők a legfurcsább Appolliták, állampolgári kötelezettségüknek tartják, hogy meghaljanak a születésnapjukon, ahogy Apollo elrendelte. A többi csoport nem nagyon kedveli őket, általában elszigetelt területeken tartózkodnak.
        - Mavrovian: Melegebb éghajlatokon találhatjuk meg őket és sokan közülük a Földközi tengerben és körülötte élnek. Zárkózottak, de azt mondják, hogy legtöbbjük magukon hordozzák a lant jelét.
        - Kalasian: Ők a kegyelem angyalai. Mindenhol felbukkannak, általában az emberek közt élnek, de bármilyen Appollitának hajlandóak segíteni, akikkel találkoznak. Sokan közülük az Árkádiai vagy a Katagaria menedékekben találhatóak.
        -Spathi: Ők a mi harcosaink. Senki sem tudja kik ők vagy honnan jöttek. Titokzatosak és erősek. Azt mondják, hogy egy igaz Spathi könnyen megsemmisít egy csapat Sötét-Vadászt. Az igazi Spathikat  a védjegyük -egy sárga nap, mely egy fekete sárkányt tat a közepén- alapján lehet azonosítani. A vezetőjük Stryker és Zephyra.
        -Agkelos: ezek azok a Daimonok, akik nem szeretik elvenni "ártatlan" emberek életét. A leggyengébb Daimonok, bűnöző és ragadozó emberekre vadásznak.
        - Day-Slayer (Nap-Vadász): a történelmünk hajnala óta hallunk róluk. Soha senki nem látott még Day-Slayert, aki tud fényben járni. De hisszük, hogy léteznek. Abban is hiszünk, hogy egy nap eljő egy igaz Day-Slayer, aki egesít minket és átvehetjük az uralmat a Föld felett. Ez az a nap, amire mindannyian álmodunk.
       - Dikisi: Ők az úgynevezett bosszú Daimonok. Ők kifejezetten azokra az embereket veszik célba, akik az Apollitákra vadásznak. Beleértve a Stötét-Vadászokat és bárkit, akik segít nekik. Egy sor vezető irányítja őket. Csak a legerősebb képes közülük vezetni és ha a vezető gyengének tűnik, leváltják a rögtön utána következőre a sorban.
       -Apati: Ők a "hamis" Spathik. A Sötét-Vadászok és sok Apollita sem tud különbséget tenni köztük és az igazi Spathik közt. Legtöbbjük az emberi városokban illetve körülöttük élnek. Kemények, de közel sem annyira, mint az igaz Spathik.
      -Trelos: Ők az őrűlt Daimonok, akiket még a többi Daimon is levadász és megöl. Ezek általában Agkelosként kezdik, de sok bűnös és gonosz lelket vettek magukhoz, melyek aztán elpusztították a saját lelküket. Már nem tudják kontrollálni magukat és bárkit megölnek, akivel találkoznak, akár szükségük van táplálékra, akár nincs.
      -Kathoros: Azt mondják, ők még gonoszabbak, mint a Spathik, ugyanakkor ezek a Daimonok nagyon ritkák.  Egy időben úgy tartották, hogy az Atlantiszi háború Isten, Misos szolgái voltak. Csakúgy, mint az Árkádiai Őrszemeknek, arcuk egyik felét tetoválás fedi, és a legenda úgy tartja, hogy leborotválják a fejüket.
      - Doulos: Ők a Daimonok emberi szolgái. Örzik és védik a Daimonokat az emberektől. A vérük segíthet a daimonokon, ha kétségbe vannak esve, de csak akkor ölik meg őket, ha elárulják urukat vagy már nem veszik hasznukat. Legtöbbjük azt hiszik, hogy Daimonokká változnak majd és örökké fognak élni. Nagyon hülyék, és pont ezért szeretjük őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése